måndag 17 april 2017

American cookies

Idag provade jag att baka något nytt. Följde inte receptet helt och hållet.
Jag hoppade över nötter och vitchoklad då den innehöll nötter.
Riktigt smarriga, värt att testas.



Du behöver


  • 70 g smör, rumstempererat
  • 100 g farinsocker, (1,5 dl)
  • 45 g strösocker, (0,5 dl)
  • 55 g ägg, (1)
  • 120 g vetemjöl, (2 dl)
  • 40 g kakao, (1 dl)
  • 5 g bikarbonat, (1 tsk)
  • 2 g salt, (0,25 tsk)
  • 50 g mörk choklad, 55 %
  • 50 g mjölkchoklad
  • 50 g vit choklad
  • handfull minimarshmallows
  • handfull jordnötter
  •  Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader. 
    2. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Sikta ned de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
    3. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
    4. Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
    5. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.

Inga kommentarer: