Idag provade jag att baka något nytt. Följde inte receptet helt och hållet.
Jag hoppade över nötter och vitchoklad då den innehöll nötter.
Riktigt smarriga, värt att testas.
- 70 g smör, rumstempererat
- 100 g farinsocker, (1,5 dl)
- 45 g strösocker, (0,5 dl)
- 55 g ägg, (1)
- 120 g vetemjöl, (2 dl)
- 40 g kakao, (1 dl)
- 5 g bikarbonat, (1 tsk)
- 2 g salt, (0,25 tsk)
- 50 g mörk choklad, 55 %
- 50 g mjölkchoklad
- 50 g vit choklad
- 1 handfull minimarshmallows
- 1 handfull jordnötter
- Gör så här
- 70 g smör, rumstempererat
- 100 g farinsocker, (1,5 dl)
- 45 g strösocker, (0,5 dl)
- 55 g ägg, (1)
- 120 g vetemjöl, (2 dl)
- 40 g kakao, (1 dl)
- 5 g bikarbonat, (1 tsk)
- 2 g salt, (0,25 tsk)
- 50 g mörk choklad, 55 %
- 50 g mjölkchoklad
- 50 g vit choklad
- 1 handfull minimarshmallows
- 1 handfull jordnötter
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Sikta ned de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
- Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
- Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. Blanda ner ägget. Sikta ned de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg.
- Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Fortsätt med nötter och marshsmallows efter smak.
- Om degen känns kladdig, plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar