fredag 6 maj 2016

Ny favorit

Kladdkakecookies



Tid: Ca 45 minuter var av 2*13 minuter i ugnen
Ugn: 175 grader
Kakor: Ca 18-22 stycken

Ingredienser

75 g smör
150 g mörk choklad
2 st ägg
1,75 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl

Gör så här

1. Smält smör, och tar sedan bort det från värmen.
Lägg i chokladen som du har delat i små bitar, och rör då och då tills det har blivit en jämn smet.
Låt svalna

2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa ihop med elvisp eller visp till en
ljus fluffig smet.

3. Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt. Vispa till jämn smet snabbt.

4. Tillsätt vetemjöl och den chokladsmeten. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet.

5. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med ganska mycket mellanrum då det kommer flyta ut.
Till en plåt på 30*40 cm rekommenderas 3*3 kakor  eller 3*4, beroende på hur stora du gör dom.

6. Grädda kladdkakecookies mitt i ugn på 175 grader, i ca 12-13 minuter.
Ta ut och låt svalna. (Kakorna kommer att sjunka ihop).

7. Ät och njut.

Tips!
Vill du ha kladdigare kakor? Ta då ut dem tidigare ur ugnen.
En rekommendation är också att ta bort bakplåtspappret med kakorna på från plåten.
Annars eftergräddas dom.

Inga kommentarer: