tisdag 22 juli 2014

Päronmarmelad med kardemumma



till 2 “honungsburkar”
1/2 kg mogna päron (ca 1 kg innan du skalat och kärnat ur)
1-1,5 dl ljus sirap
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk flytande vaniljextrakt
(här kan du även byta ut mot andra kryddor. Vad sägs om kanel istället? Eller kanske lite saffran?)
2,5 dl syltsocker

1.Skala päronen och ta bort kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och bitar och lägg i en kastrull tillsammans med sirap och kryddor. Koka under lock i ca 10 minuter.
2. Lägg syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Skumma eventuellt av.
3. Häll upp i varma, rena burkar. Förvara kallt.
Om du inte ha någon konserveringsmedel i, håller en öppnad burk i en vecka.
En oöppnad i en månad.

1 kommentar:

Millan sa...

Ser riktigt mumsigt ut!