söndag 30 december 2012

Recept "Vetegroddsbullar"



Vetegroddsbullar 14-15 st

1 dl vetekross
1½ dl vatten

Detta kokar du upp tillsammans till en gröt. Låt stå och svalna till den är ljummen.

25 g Jäst
2 dl vatten
1 dl apelsinjuice
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
2 dl vetegroddar
ca 450 g vetemjöl

1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Häll i 2 dl ljummen vatten och blanda runt jästen till det har löst upp.
3. Tillsätt sedan gröten, apelsinjuicen, olja, honung, salt, vetegroddar
och det mesta av mjölet.
4. Knåda degen ordentligt, och låt degen jäsa under duk, till dubbel storlek. (Ca 45 min).

5. Dela degen i 14- 15 bitar.
6. Sätt ugnen på 225 grader
7. Forma till bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, och låt dom jäsa
till dubbel storlek (ca 15 minuter).
8. Grädda på näst nedersta falsen i ca 15-20 minuter.
9. Låt svalna på galler.

Tips!
Kan även bakas som helt bröd, i 200 grader, ca 45 minuter.

Inga kommentarer: