onsdag 6 augusti 2014

Mazarinkaka

Mazarinkaka med hallonglasyr

12–14 bitar
Kombinationen frasig mördegsbotten, saftig mandelfyllning och sötsyrlig hallonglasyr är oslagbar.
Mördeg5 dl vetemjöl
200 g 
smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
Mazarinfyllning200 g 
mandelmassa
100 g
 smör, rumsvarmt
2 ägg 
Hallonglasyrca 20 g hallon, passerade
ca 2 ½ dl florsocker
ev några droppar vatten 
GÖR SÅ HÄR
1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Kavla ut degen till en cirkel, ca 26 cm i diameter. Lägg rundeln i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen. Jämna till mördegskanten så den får ungefär samma höjd som fyllningen.
5. Grädda kakan i 35–40 min. Låt den kallna helt i formen.
6. Glasyr: Passera hallonen genom en sil så kärnorna silas bort.
7. Blanda florsocker och hallonsåsen till en bredbar glasyr. Tillsätt eventuellt någon droppe vatten om hallonsåsen inte räcker.
8. Bred ut glasyren på kakan. Ställ den i kylen en stund så glasyren stelnar.



Recept taget från tidningen hembakat


Inga kommentarer: